Alhamdulillah ♥
Monday, 16 May 2016 at 03:27
0 Comment's'

Assalamualaikum   
hai semua. sihat? ape khobor? kome kome semua?
hahaha. hai, sorry ye lambat sikit update lately ni.
mane taknye, dgan nak cari barang barang tunang lagi.
eh eh? tunang? hahaha.

Ni dye whatsapp dgan ibu dye nak bawak gi jumpe.
ehem ehem. maluuuuuuuu :'D

k, ni kelakar.
as you guys tngok update sebelum ni.
yana cakap yana dah bertunang kan? hahahaha.
sebenarnya ON THE WAY nak bertunang.
insyaAllah kalau takde aral yang melintang,
lepas raya ni. heheh.

okayy, first sekali, yana nak story sikit pasal merisik.
wah. merisik *.*
malu oi. haritu dye bawak jumpe ibu dye.
makan kat rumah ibu dye. cerita borak borak ape semua.
okayy, ibu? DONE
now, adik beradik.
dye ade 3 orang adik beradik: dye, angah & aten.
i loved all of them! seriously, baik sngat. hehe.

This is him and my only one 
k, mase ni tngah otw nak gi jumpe ibu. hehe:)

pernah jugak borak borak dgan dye dulu sebelum tu,
dye ckap dye nak BAKAL ISTERI dye,
kena masuk dgan adik beradik dye. tu paling penting!
hahaha. and malam lepas jumpe ibu dye tu, dye ade bola.
ade normal, dye akan main dgan angah dye sekali.
and malam tu jugak, dye ajak yana gi tengok dye main bola.
masetu, mcm terkejut jugak. sebab dye ckap boleh kenal sekali.
kenal dgan sape? ADIK ADIK dye lahh. hahaha.
okayy, yana terkedu. diam kejap. fikir. nak gi taknak.
pastu yana ckap, yana nak gi. ok. malam tu dye ambik.
sekali dgan angah and aten.

masuk kereta salam aten then semua mcm krik krik.
weh, malu weh!! hahahaha. dah lah first time ni jumpe.
takpernah jumpe lansung sebelum ni.walaupon dulu pernah couple,
mmg takpernah jumpe dari dulu lagi. sejak azali. hahaha.
jumpe, then smpai tu dye dgan angah masuk padang.
yana dgan aten borak borak berdua dgan sorang GF kawan dye, kak ika.
semua kak sebab umur kakak tu 24. umur aten sama dgan yana, 19.
pastu borak borak ape semua. kak ika tanya "awak dgan along?"
"aah kak. dgan abg dye. hehe"
"umur along brape?"
"umur along 25. nape kak?"
"umur awak yana?"
"19, same dgan aten. haha"
pastu aten pon gelak. pstu kak ika tu mcm diam. pastu dye tanya lagi.
"serious ah?"
"aah kak. hehe"
"eh, bagus gile doh along. dah lah nak bawak smpai kawin. bagus gile"
"aah kak. yana pon fikir mcm tu jugak. dye kan 25, angah 23, yana?
sama dgan aten 19. hahaha. first first pon mcm takut takut je"
pastu aten tepuk lutut pastu aten ckap
"laaa, takpelah yana. tak kesah lansung. umur bukan segalanya"

weh, lega weh. hahahahaa. selama ni itu lah yang yana fikir selama ni.
takut mcm umur tu gangu ketidak seimbangan hubungan kitorang.
tapi adik adik dye okayy, alhamdulillah. malam tu, lepas balik bola,
lepak kedai mamak. mase tu baru lah bercakap dgan angah dye. gelak gelak.
angah dye pulak jenis tak bnyak bercakap. diam je. takut gak mule mule.
tapi alhamdulillah. now, ADIK BERADIK? DONE!

Tu dia Aten (tengah) and kak ika (hujung sekali)

okayy, skrng ni tinggal abah dye je nak jumpe. then masa nak jumpe abah dye,
arwah nenek dye nazak masetu kat spital.
so ziarah nenek dye, so TERJUMPE lah sekali SEDARA MARA besar dye.
HAHAHAHAHAHA. weh. ni lagi kelakar. full package terus jumpe.
dah jumpe tu, ofcourse lah jumpe ABAH dye SEKALI kan.
hahaha. so next day nenek dye meninggal.
3 malam buat kenduri arwah. tahlil. so 3 malam tu jugak lah dye bawak.
hahaha. so abah dye pon dah kenal tapi sekali je berborak.
tupon masatu, lepas kebumikan arwah nenek dye, yana dgan GF angah,
lepak bawah rumah diorang adik beradik dgan abah dye sekali,
gi siap siap mandi ape semua. ambik kau, siap bawak balik rumah tau.
hahaha. terkedu iolls. nasib ade kak giena tu GF angah. kalau tak, ntah le labi.
hahaha. okayy now secara automatik. abah pon? DONE jugak.
yeayy. everything is done.

Otw ke rumah nenek nak buat solat hajat. 
(maseni nenek nazak lagi)

Kat rumah Arwah nenek dye. baru lepas tahlil.

This is my kak Giena yang baik+lembut++++++ 
perfect 100%:)

 
Mase ni tngah makan baru lepas abes bola :D

Aten. paling comel. dah lah comel, kecik je orangnya :)


now, merisik. k. mase merisik ni ayah plan nak buat kat luar je.
mcm sesi kenal kenal je. pastu plan tarikh nak tunang sekali.
TUNANG SAHAJA k. pastu, ayah dgan abah dye lepas makan tu,
rokok kat luar. lame jugak lah diorang merokok.
rupenya bukan setakat merokok je. berbincang sekali.

okayy mcm ni, kitorang plan nak nikah masa birthday dye.
bulan 9. 4/9/2016. hari ahad
kalau kawin, masa birthday yana pulak. 19/2/2017. hari ahad jugak.
tapi................
ayah kite ni, nak awal kan lagi. so ayah ckap bulan 12 kawin. tahun ni jugak.
hahahah. okayy. nikah bulan 7 masa raya. 
(itu planning yana dgan dye je lah. tak termasuk ayah+abah dye lagi)

pastu, masuk masuk dari merokok tu, diorang ckap "dah settel"
yana dgan dye muke terkejut je. ape yg settel? hahhaa.
mcm ade tanda tanya besau kat atas pale ni.
pastu ayah pon bukak lah planning diorang berdua kat luar tadi.

"k, mcm kami berdua berbincang dekat luar tadi, tarikh tunang.
tarikh tunang diorang ni kita buat 31/7/2016. masatu 25 Syawal.
lagipon kalau buat hari sabtu jem. so ahad biasa tak jem sngat.
kite buat hari ahad. so raya tu, sekali dgan OPEN HOUSE+AQIQAH"

aqiqah anak kak ain. so semua tu sekali dgan tunang yana.
yana mcm mulut dah ternganga dengar bende tu.
okayy, next pasal tarikh kawin.

"kawin pulak, kite buat awal sikit bulan 10. senang takpayah ikat lame lame.
lagipon diorang ni pon dah taksabar nak kawin. hahaha. 
tarikh tu tak tentu lagi, cari dewan dulu. kalau ade kosong bulan 10,
itu lah tarikh korang kawin. makesure tarikh tukosong hari ahad.
dah dpat dewan, baru boleh cop tarikh. sebab skrnag mmg lagi 5 bulan,
mmg bnyak dewan dah full. tapi takpe, kalau ade rezeki korang berdua,
ade lah tu yg kosong. dewan MPAJ ade, DBKL ade. ampang hilir tu pon ade"

k masetu kan, yana mulut lagi ternganga dari yg sebelum ni.
muka dye pon, terkejut gak. lagi awal. 
plan dari bulan 2. pastu nak awal lagi bulan 12. last last keputusan?
BULAN 10 weh! hahahhahaha. cepatnyeeeeee *.*

tapi takpelah, skrang alhamdulillah dewan dah ade.
baju dah ade. bnyak preparation untuk kawin dan tunang dah ade.
tunggu kad je lah untuk jemput korang semua. hehe.
sape sape yang free tu, jemputlah datang majlis pertunangan saye ye.
31.7.2016
insyaAllah, mintak mintak semuanya dipermudahkan. amin.
alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah.
terima kasih ya Allah ;')

                    

Aten sama tudung dgan umi.
yana sama baju dgan ibu :D

maseni tngah tnggu abah dgan ayah borak kat luar.
kami kat dalam PISHANG. hahaha

masa ni ibu tunjuk cincin dekat umi.
cincin merisik. maluu maluuu. hahaha

SEP SIKIT SHAF! yeay. hahaha

Im yours and his mine.
OFFICIALLY!
so, to the next chapter!
HERE WE GOOOOOO   

Semoga semuanya dipermudahkan segala urusan kami untuk menuju ke jalan yang halal dan baik dan juga diredhaiNya, InsyaAllah.
amin amin ya rab  

Older Post | Newer Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo