2016 GOALS:)
Wednesday, 23 March 2016 at 10:11
1 Comment's'
Holla holli diberinama cikebum cikebum.
hahaha.
hai guys. haa. sekarang i dah tahu sape yg selama ni stalk i.
hoho. so carefull ye awak awak kat luar sana.
sebok je nak baca pasal life org.
korang tu, takde life ke? kalau takde, GET A LIFE PLEASE.

ergh. dah lah password baru dpat. ade org hack.
takpe, harini dye hack i. esok luse org pulak hack dye.
kite redooo. hahaha. btw, for MIRA HARES and SYAMIL,
ni i nak ckap, i ade mention nama kn, sorry yah.
i dah tak update dah pasal ex ex. tu cite lame. 2016 is time to MOVE ON.
hahaha. and yah, cakap pasal 2016.
on my list sekrang ni i aim ;

-tunang
-koje
-kereta
-lesen
-kedai

okay. hold on. must be wondering ape semua tu en?
hahahha. meh sini i nak story mory sikit.
you guys know? 2016 is the most (i guess) my aim year.
sebab? yelah, i dah umur 19 weh. smpai bile nak jadi
budak budak lagi. sorry to say, nmpak umur muda en?
tapi kite kena fikir kedepan sikit.

okayy. let me story one by one about my new aim for this 2016 year.
frirstly, tunang. waaaahhh.
nampak mcm meriah en? hahaha. no.
i tak buat besar besar pon. cukup family dye and family i sahaja,
nak tahu siapa kah gerangan si jejaka? hahahhaa.
TUNGGUUUUUU....
nama dye, hari hari disebut dalam doa.
dulu ingat takde jodoh. setahun putus.
contact balik, terus hantar pinangan meminang.
Allah tu maha Adil. insyaAllah, kalau baik, baik lah.
bak kata ustazah i, "jodoh tu mencerminkan diri sendiri"
kau annoying, dye pon annoying.
hahaha. alhamdulillah, selama i dgan si prince charming ni,
takpernah rase bosan.
plus, dye ni pendiam. i ni, ermm. kecoh nak mati,
hahahaha. kelakar jugak sebenarnya bile jumpe balik.
jodoh kan? tak kan kemana. insyaAllah.
takpelah, maybe ni jawapan dari Allah untuk i.
sebab selama i doa, i buat solat istikarah, akhirnya,
yup. ni lah jawapan dariNya. huhu.
doakan yang terbaik untuk i dan prince charming i. hoho.



and next, koje. hahahaa.
actually sekarang ni yana ade bisnes pasal newborn photographer.
so sape sape yang ade baby tu, boleh call yana lah.
takpon, taip kat FB : YANANDUT PHOTOGRAPHY.
yah. yana ambik gamba baby, sekarang ni mungkin bisnes kecil kecilan je.
tak hebat mcm korang korag pon. tapi takpe, slow slow.
insyaAllah. sambil sambil tu, yana kerja dekat ORINSGROUP.
dekat jalan cheras dekat dgan lrt maluri.
okayy, kerjanya senang, selalu keluar gi event. hoho.
and yah, event dye, bukan event biasa biasa. hahhaa.
okayy, sambil sambil tu atleast ade keje sambilan, ade keje bulanan.
kan? atleast pendapatan ade lah jugak nak kawin ni. hohoho.
insyaAllah. slow slow. kite try harder, plan nak buat bisnes baby je.
tapi takboleh jugak sebab takde modal. so, i need to work really harder.
insyaAllah. doakan saye berjaya ye awak awak. amin :)





next, pasal kereta.
okayy. kali ni, seriously, i need to be more focus. hahahha
i aim kereta satria neo. plan sebab nak race. hahahhaa.
tapi, my fiance cakap, kereta tu tak bagus. plus, minyak bnyak guna.
okayy, tak jadi. next aim, savy. tupon dye ckap tak bagus.
eh bengang je. tumbok kang, hahahha. dah lah sebok je nak jugak.
dye pon aim kete yang sama. suke kereta takde bontot.
sebok sangat. hahahaha. takpe takpe.
dye cakp, savy barang barang dye mahal. tdye suh beli myvi.
yekk. taknak. nak savy gak. takpe, kite try lu kumpul duit.
tngok mane yang mampu. huhu. insyaAllah.

and yah, next lesen. kalau dah ade kereta mesti lah kena ade lesen ye dok?
hahahha. okayy, next aim is lesen.
actually i dapat murah je RM770.
dekat gombak. kereta sahaja. dh bayar separuh.
and dah denar ceramah 6 jam tu dah.
komputer dah ambik tapi FAILED!
hahahahhahahaha. tinggal 1 je lagi babe! perghhh.
sumpah sakit hati. takpe. bukan nasib org cakap.
tapi masalahnya, takde mase lagi nak kesana.
bile ntah nk gi sana lagi. lagi lagi dah start koje ni. mmg lagi payah.
dgan transport takde, dgan jauh lagi kat gombak sana tu.
hahaha. sabo sabo. takpe, insyaAllah, cuti nnti i gi sana ambik.
mintak mintak kali ni lulus. paling sakit hati, i tak tido malam tu.
hahahaha. sanggup berjaga sebab nak ulangkaji.
last last failed gak. 41/50.
lulusnya 42/50. haih. sabooooooo. hahahah.

okayy last aim, kedai.
kedai ape? kedai which is i nak sewa maybe dekat kosas ataupon
bandar baru ampang ataupon bukit indah.
nak sewa kedai sebab nak guna untuk bisnes photograhy ni.
insyaAllah. lagipon nak letak jugak painting painting ayah sekali.
kira dlam kedai tu ade 2 studio. satu i punye untuk photoshoot.
lagi satu untuk studio ayah lukis. i know ayah might be tak selesa
lukis kat dalam rumah. he need his own privacy room and spaces.
so my idea is not only for my own shop, but our family.
insyaAllah. lagipon umi pon nak pencen dah. and umi pernah ckap,
umi nak bukak bisnes lepas umi pencen.
jual barangbarang halal mcm ayam ke, daging ke. mukmin punye.
so i guess, this is the only way for survive our family.
insyaAllah. i try my best for my family before i kawin.
org ckap, berbakti dulu dengan family sebelum kawin kan?
hoho. insyaAllah.

and yah, kalau diberikan rezeki sikit lagi,
ape yang i nak. bile i kawin, i nak semua sedara mara i datang.
termasuk keluarga mama, makteh, paklong, achik, pakanjang.
i really miss them so much, lagi lagi family mama.
kak tasha, kak baby, kak long, abg aimen, aleef.
allah. rindunyaa nak gelak gelak dgan diorang.
and yah, kalau diberi kesempatan, takpelah.
i will send my invitation card for my wedding BY MYSELF,
pergi rumah diorang sendiri hantar. swear of god, i nak abeskan
peperangan saudara ni. its been a year doh. come on guys.
i know you guys read this. you guys still stalking me.
still stalking my blog.
i knew it. so please, maybe ni dalam blog i tulis korang taknmpak
mcm serious sngat. its okayy. i pon accept that kind of excuses.
tapi takpe, i will prove it. insyaAllah jika Allah beri keizinan.
i really miss you guys so badly :')

and lastly, for those who is stalking my blog dalam diam.
i dah tahu dah sape. hahaha. jangan mcm mcm. i tahu je sape yg stalk diam diam.
kalau rindu, cakap je. k? add my wechat : STUPIDODI.
i mampu bagi id wechat je. so sape sape rindu, add lah i kat wechat k?
i tahu sape yang stalk tu. kalau korang stalk sebab nak cari kesalahan i,
better dont. sampai bile? come on, its 2016 already.
people make mistake and people forget it forgive it.
i, NURLIYANA BINTI MOHD ALI AKBAR,
mintak maaf dari hujung rambur samai hujung kaki kepada
sesiapa yang pernah i buat salah. adasama sengaja atau pon tak.
(mostly i know, SENGAJA. sebab? sebab dulu perangai sikit syaiton)
and yah, truly im really really sorry.
for miera hares and syamil, you both are such a sweet couple ever.
seriously, ni bukan perli atau ape ape. i know what you both thinks,
but comeon, i pon dah bertunang and akan kawin. takde faedah pon
i nak rindu rindu lagi syamil atau ape ape. cerita dulu, biarkan dulu.
kita bukak cerita baru, buku baru for this aim year, 2016.
insyaAllah. may Allah bless everyone who read this. love you guys :')
assalamualaikum :*




Older Post | Newer Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo