new life ♥♥
Tuesday, 12 August 2014 at 04:48
0 Comment's'
hey guys. assalamualaikum.
okayy, ini sngat aneh sebab dah lame gile babi weh wa tak update ini blog.
hahaha. rase mcm lain gilegilegile.
okay, mmg bnyak story mcm biasa.
kenape tajuk "NEW LIFE"?
haaa, sebab ni lah nak crite semuanya. semua sekali.
lu just dduk situ, lu baca je ape yang wa nak tulis ni.

firstly, yana dah break dgan si syamil blablablablablablablabla.
okayy, next, yana ade hero pujaan lain.
hehe. kali ni, i called him HERO PUJAAN pulak.
actually bnyak panggilan dye panggil yana and yana panggil dye.
but kitorang tak kesh pon.
dye ni mmg jahat. hahaha . jahat sebab ape? sbab selalu GILE bahan yana.
slalu gile wehh. apak kesian doh. hahahha.
kalau jumpe tu, mesti ade je dye nak bahan yana.
tapi once yana dah bahan dye, terdiam dye. hahahah.

eh eh, lupe pulak nak crite how i met this guy kan ?
hahaha. okayy, rilexs semua. jangan kecoh kecoh. tumbuk kang.
hahaha. okayy, mcm ni. yana baru lepas break dgan mamat sebelom ni.
i dont want to write his name but yana tahu yang korag tahu.
okayy, then, masatu yana tengah menangis nangis tak henti au.
pastu nak dijadikan cerita, tetiba je "LOOK AROUND" yana,
kat wechat, terON sendiri and i have no idea mcm mane boleh jadi cm tu.
sumpah weh. its sound creepy gile babi but just believe me.
takkanlah kite tngah sedih sedih tapi bukak look around kan?
tak logik kan? haaa, then from that awkward moment,
i saw ade orang add yana from look aorund tu.
ans the lucky guy is HIM. my one and onlye HERO PUJAAN.
hahaha. it funny isn't it? sumpah dlam yana tngah nangis tu,
mcm terdiam and aneh. sebab yelah, tngah nangis tetiba asal terON
look around ni pulak kan? apak seram. hahahha.

then, yana accept dye as my wechat friends.
i though dye ni sombong nak mati. dah ah add, pastu tak ckap thanks pon.
sebab yana approve dye. hahaha. lepastu, dah lame lepastu,
WAHHHHH. dye ckap THANKS. hahahahaha.
finally si sombong ni ckap pon thanks kat yana. hehe.
lepastu dye suh intro kot kalau tak silap. pastu dah kenal kenal semuatu,
dye pon cm okayy je. dye buat yana gelak, dye buat yana happy.
padahal tengah nangis tu. bayangkan lah mcm mane keadaan yana mcm tu.

lepas beberapa hari kenal tu, masa tu bulan puasa.
dye ajak gi bazaar, wuuuuu. pastu masa tu yana demam.
so takboleh lah nak gi bazaar sekali.
pastu dah lame lame tu, dye buat confession yang dye suke yana.
OH MY GOD! hahaha.
yana ckap, yana suke kalau orang tu jumpe yana dulu.
lepas jumpe, dah tahu yana mcm mane depan depan baru yana okayy.
sebab tak semua tahu perangai kite kan?
so i make decision untuk jumpe dye.
and one fine day, yana yang ajak dye gi bazaar.
wahh. bermula lah perjumpaan kitorang masa first time tu gi bazaar.
comel kan? masa tu dye pakai baju belang coklat and seluar putih.
dlam hati yana cm, apak skema ouh. hahahahhaa.
lepastu, dah balik semua. malam tu jugak eh. dye mintak.
hahahahhahahahahahahaha. weh, apak malu doh.


see. hahaha. pukul brape tu? 8:36PM kan? hahahhahaha.
malam tu jugak bhai. hahahaha. comel kan ?
hahaha. mase ni, yana punye melting tu, hanya Allah yang tahu weh.
hahaha. sumpah tak tipu. melting gile and terharu pon ade.
then yana pon terima. hehehe. masa yana terima tu,
jujur ah yana ckap, i have no feelings at him. haaa. bayangkan lah?
yana terima sebab yana tahu, dye boleh jaga yana.
dye boleh tunggu yana and dye boleh buat yana bahagia.
thats why i accept him to be my soulmate.

lepas a couple week jugak lah, masa malam tu,
yana badmood. yana emo gile masa tu.
sebab tetiba teringat kat si dye yang dah lepas tu.
lepastu, yana nangis pastu yana marah marah hero yana ni.
hahahha. pastu, keesokkan harinya.
dye takde ckap pape lansung. wish goodmorning pon takde.
smpai yana balik sekolah. yana tunggu je chat dari dye.
takde lansung. hahaha. apak ah. kesian kan?
yana mintak maaf gile babi. gile babi. gile babi. hahaha.
pastu dye marah yana. sebenarnya dye tegur bukan marah.
tapi bagi yana dye marah. hahaha. sebab cara dye tegur tu, tegas gile babe.
pengetua pon tak setegas cam tu. hahaha.



haaa. tegas tak tegas ah en dye tegur? terduduk jugak lah yana.
hahaha. from that moment, yana tak lagi sesukahati emo cm tu.
hahaha. yana skrang dah okayy lah control mood yana.
yana tak marah marah dye dah, yana dah tak mcm dulu lagi.
sebab dye bnyak ajar yana mcm mcm. hehe.
lepastu, dah abes semua, masa raya, raya ketiga,
our first monthsarry weh. hahaha. tak sangka dah sebulan.
dgan dye sikit pon tak rasa sebulan. tuptup dah sebulan.
hehe. comel kan?and malam tu, tepat pukul 12:00 dye wish.
how sweet, yana lupe gile sebab yana kat kg tngah ambik duit raya,
hahaha. sumpah weh tak ingat. patot ah dye balas lambat semacam auw.
rupe rupenya dye tngah susun ayat. hahaha. apak comel doh.



comel tak comel ah. hahahha. yana menangis kot baca.
sumpah tak tipu.
pastu baru baru ni, yana gi karok dgan dye, dye nyanyikan yana satu lagu.
lagu tu, sumpah ah, yana bagi kat yang sebelom ni,
skit tak hargai weh. hahaha. sumpah ckap.
yana selalu bagi lagu tu kat ex ex yana.
but kali ni, dye pulak yana bagi kat yana. ya Allah, menagis lagi lah. haha.
first lagu yana rasa mcm comel je. sebab first lagu tu dye bagi lagu
"ARMADA-PEMILIK HATI"
yang kedua ni yang yana nangis but cover cover je. hahaha.
"WALI BAND-DOAKU UNTUKMU SAYANG"
wehhhhh!!!!! apak ahhh.
hahahha. yana tercegang kot masa tu. sebab selalunya yana yang bagi orang.
but kali ni lagu ni kena kat yana balik.
yana rase dihargai gile weh. sumpah tak tipu. hahaha.

pastu baru baru ni, dye baru nak tunjuk kat orang yang dye dah berpunya.
maksod yana, dye ni jenis yang tak tunjuk kat orang tau awek dye.
dye suke diam diam. sebab tu yana bnyak kali kecik hati dgan dye.
yana bnyak kali terasa dgan dye sebab bende ni.
yana menangis pon ade gak kdg kdg. yelah, gile ke.
tak penah pernah yana couple dgan orang yang sorok sorok mcm dye.
biasa bf bf yana akan upload gamba yana. but bukan dye.
dye bukan mcm tu. sebb tu bnyak kali gadoh pon pasal bende ni.
hahaha. kalau nak cari gadoh pon taktahu ah nak gadoh pasal ape.
dye ni terlalu baik. kalau gadoh pon pasal bende ni je lah.
hahahhaa. comel kan? lagisatu, dye ni suke diam.
dye tak pujuk pon. dye diamkan je. dye malas nak layan. hahaha.
sebab tu yana rase mcm . ERGHHHH. apak geram. haha
dye mmg malas nak gadoh. hahaha. dye slalu ckap "taknak ckap bnyak"
hahahha. comel kan? ergh. sumpah weh. dye bnyak ah ajar yana mcm mcm.

smpai satu hari tu, yana dah give up.
yana tulis kat moment yang yana dah give up pastu lepastu letak gamba
ustaz kazim ilyas tweet satu ayat tu.
pastu dye tulis balik kat status dye
"keep showing, dont give up and you'll get what you deserved:)"
comel kan? hahha. terharu bhai. pastu dye tweet.
"SHE'S THE ONE. PERHAPS:)"
auwhhh. tak pernah pernah dye tweet cmtu weh. menangis yana. hahah.




comel kan kan kan? hahahha. dah lah. enough for today.
dah bnyak sngat ni. hahahha.
kayy lah, gtg. eh eh. belom lagi. before tu, korang tak tahu name dye.
name dye Shafiq Shafie. korang boleh panggil dye "SHAF" je.
hhehe. kayy lah. btw, thanks sebab baca.hope korang enjoy.
hehe. insyAllah ape ape i will update back soon. i will.
papepon, yana nak cakap yang yana terlalu sayang shaf sngat sngat.
semua ni atas ketentuan Allah. dye yang temukan yana dgan shaf,
yana bersyukur sngat. yana dpat yang lagi baik dari sebelom ni.
insyAllah kalau ade ape ape lagi yang best yana update kat korang.
assalamualaikum :')



♥♥US♥♥

















Older Post | Newer Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo