lamenye *.*
Thursday, 12 September 2013 at 04:16
0 Comment's'
assalamualaikum .
ya Allah . lamenye tak update blog . haih .
busy je . hehehe . dgan projek account lagi .
dgan exam lagi . mmg busy . takde mase lansung .
sorry lah eh . rmai pulak tanye mane hilang blog yanandut .
hahahaha . ade je lah . cume tak update . last pon mase puasa .
kan kan kan ? hahahhaha . klaka lah .
1 alasan sebab busy . 2 alasan sebab yana dah jual laptop yana .
so , kena pakai PC balik . hahaha . bosan sungguh .

btw , yana ade badnews and goodnews .
first , the badnews is , ZATY DAH BALIK INDON !!!!
ya Allah . sedihnya yang tersangat sangat .
last jumpe dye mase raye ke9. dye dah balik indon ,
yana pulak balik melaka . kitorang menangis depan AP.
ampang point . ya Allah , mmg sayu sunggu hati ni .
hanya Allah je lah yang tahu . cukup 50 hari dye ade kat sini .
sangat puas hati ni walaupon tak puas mane
tapi sebagai manusia kite kena lah bersyukur .
hurmm . paling sedih sangat sangat , dye tak balik tahun depan.
sepatotnye dye tiap tiap tahun dye balik tapi tahun depan dye tak.
sebab dye ade exam besar . yelah , lagi 2 tahun dye dah boleh
jadi ustazah . ya Allah , sedihnyaa . hurmm .
janji kitorang bile 2 tahun tak jumpe . i mean 2015 nnti .
yana janji dgan dye "ADE LESEN KERETA AND MOTOR"
dye janji dgan yana "KURUSKAN BADAN AND JADI USTAZAH"
ouh , ade lagi satu , yang kitroang akan dua dua masuk U .
amin :')
dah lah , yana taknak crite pasal dye . nnti yana meleler . hurmm .
kbyeeee ! -end story-


yang goodnew pulak ,yana beli sIII . hehehe . sIII je mampu .
kalau ade rezeki nnti jadi lah s4 pulak kan ? hahahha .
belom cukup rezeki lagi . nak buat cm mane kan ? hehehe .
tapi yana bersyukur ape yang ade setakat ni . alhamdulillah .


lagi satu story , ni pasal KAWAN KAWAN yana .
maybe bukan setakat "KAWAN" , tapi BFF <3
diorang ckap "BFF PEREMPUAN" tak leh pakai .
first first yana takpercaya sebab dulu mase zaty ade kat indon ,
ade sorang minah ni jadi BFF yana . tapi ape yang yana dpat ?
nak tahuuuu tak !?hahahahahahaha . dye TIKAM BELAKANG .
kaw kaw punye tikam belakang . so BFF yana skrang ni ,
i mean yang perempuan , adalah satu satunya , NOOR IZZATI :)
love you girl . hehe . so , bile zaty takde , yana hilang semuanya .
yana jumpe dgan kawan yana balik . dah 4 tahun kitorang kawan .
jumpe mcm tu balik sebab yana kan tuka tuka number
so lost contact mcm tu je . haritu pon nasib baik yana jumpe dye balik .
kalau tak , haih . yana kenal dye mase yana form 1 . heheh .
mase tu , dye HANDSOME nak mati smpai sekrang .

dulu , yana pernah syok kat dye . sangat sangat . hahahha .
crush ah kirenya kan ? tapi dulu dye dah ade GF .
so , melepas lah kan ? hahahahha . tak kesah pon .
asalkan kawan u penting . smpai sekrang .
ouh lupe , name dye AFIQ. tapi yana panggil dye APYT :)
dye sangatsangat baik orangnya . lembut je dgan perempuan .
hurmm . tapi haritu kitorang jumpe .FOR THE FIRST TIME okayy .
selama 4 tahun berkawan baik ni , susah senang same same
TAK PERNAH TERFIKIR PON NAK JUMPE .
tapi haritu kebetulan yana nak tngok crite hantu ,
dye pon sekali nak tngok . so jumpe lah kami .
*dye dah break dgan awek dye kayy* hahahahahaha .
tak leh blah . takde lah makne yana nak ngorat kan -_-
BFF sendiri . so , yana jumpe lah dye . dye klaka sangat .
pecah perut lepak dgan dye . sangat klaka .
dgan perangai dye yang tak senonoh tu ,
campur pulak dgan perangai yana ni . mmg jadi gile dua dua .
KLCC tu dah mcm tempat kitorang je . hahahha .
buat suka hati mak bapak je . hahahha .

and last last guess what ? balik je dari berjumpe tu ,
dye ade cakap yang dye suke kat yana since first kitorang
berkawan lagi . i mean mcm yana lah . cuma dua dua diam mase tu .
yana tersentap sekejap . yana tak ckap pape pon .
yana just ckap yana dah ade , yana dah berpunya .
sebab yana bile yana dah suke , yana AKAN suka .
bila yana dah anggap BFF , yana AKAN anggap BFF .
so , yana ckap dgan dye kite just jadi BFF kayy ?
dye pon okayy dgan keputusan yana and dye hormat ape
pon keputusan yana .yana pon okayy je lah .
tapi dye mintak izin yana , dye nak jadikan yana BFF dye
and CRUSH dye . yana terdiam , yana pon ckap "ok"
sampai lah sekrang kitorang still BFF. alhamduillah .


and second BFF yana nak tahu sape ?
jeng jeng jeng . hahahahaha . FAIZ name dye .
dye ni yana kenal sebab BFF yana yang tikam belakang
tu , punye EX . mase yana BFF dgan minah tu, si faiz ni BF dye .
kitorang punye gile mmg gile gile . hahaha .
yana putus BFF yana dgan minah tu , dye pon break off
dgan minah musibat tu . so , jadilah kitorang BFF .
hahahhaa . sebb yelah , cube fikir .
takkan lah disebab kan yana putus kawan dgan minah tu
tak semestinya putus kawan dgan BF dye yang jugak
merupakan kawan yana kan ? kitorang still contact mcm biasa .
smpai satu hari tu , yana dgan dye jadi bff . hehehe .
mesti pening kan bace ? takpe , faham kan balik kay ?

faiz ni lagi gila . pecah perut gak lepak dgan dye . haahha .
gile dye lebih dari apyt tu . tapi sebenarnya same je -.-
hahahah . dye lah tempat yana mengadu semuanya .
seriously , yana pape mengadu kat dye .
ouh , lupe nak ckap . APYT DGAN FAIZ NI ,
dua dua tahu yana tngah nangis ke , tngah happy ke .
both of them same je . hahahha . aneh kan ?
tapi serious , haritu yana tengah nangis , faiz call .
dye ckap "asal kau?" yana ckp lah "manedepape"
"aku tahu kau tengah nangis" time dye ckp cm tu ,
punye lah terkejut badak yana . hahahha . mcm mane
dye tahu pon taktahu -.- aneh .
same lah aneh dye dgan si apyt tu . SEBIJIK .
cume faiz terus call , apyt dye wechat . hehe .

family si faiz ni SEMUA kenal yana .
dari mak bapak dye smpai lah ke makcik dye .
lol . hahahhaha . mak dye baik sngat . semua kenal yana .
sebab mase tu ,dye excident , kaki dye masuk besi .
mase tu pulak minah tu jadi GF dye . so , boleh dikatakan ,
HARI HARI yana dgan minah tu melawat dye kat spital .
cume yana tak sempat nak jage dye kat spital je .
minah tu je yang sempat jage dye . faiz ade jugak suh
yana stay jage dye . tapi yana busy mase tu .
yang peliknya , mak dye pon suh yana stay .
mak dye tak suh pon minah tu stay jage kan faiz.
padahal mak dye tahu minah tu GF faiz . hahahhaha .
aneh tak aneh tu ? mak dye pape crite kat yana .
same dgan makcik tu . tak crite pon kat minah tu . hahaha .
mcm haritu , baru baru jugak lah , adek faiz punye birthday party .
faiz tahu yana takboleh nak dtg sebab pergi concert ,
lagipon mmg kawan kawan faiz tak dtang pon .
yelah , bitrthday adek dye lagipon , buat pe nak suh kawan kawan
fais dtag kan ? hahaah .

so faiz tak tanye lah mak dye yang yana boleh dtg ke tak .
tetiba mak dye tanye "is, ade krdd ?" faiz ckap "nape ?"
"kalau takde , ambik phone ibu call yana" mak dye ckap.
"nak buat pe?" faiz tanye "jemputlah dye dtg birthday party adek"
faiz terkejut . ahaahha . mase faiz crite tu , yana gelak je .
comel je mak dye . faiz pon ckap ah yang yana takleh dtg
sebab pergi concert pitbull mase tu . mak dye boleh ckp
"alaa , takpyah lah sruh dye gi sane . suh dye dtg sini"
hahahaha . lagi lah yana gelk .
baru baru ni jugak , yana balik sekola yana lepak rumah dye .
bibik dye masak kan siap . hahaha . makan lah kitorang .
mase tu mak dye takde . so , yana dgan faiz dgan bibik dye .
dgan adik saudara dye je . layan crite KL GANGSTER 2 .
hahahha . sumpah klaka . harap yana BFFdgan dye smpai besar .
amin :)



and for the ;ast one . is DANIAL IMAN .
hehehhe .ni pon BFF yana jugak .BFF yang susah senang jugak .
mmg lah BFF tu susah senang kan ? -.-
haahahha . ni susah yana , dye SENTIASA ade .
same cm faiz . dani ,yana pnggil dye dani . hehe .
dye selalu ajar yana math . math dye SANGAT POWER !
benci ouh -_- sngat jealous . haaha . benci benci benci .
so , yana suh dye ajar math . huhuhu . 
lagipon , yana kenal dye sebab mase yana pergi
LEGOLAND <3
haahahaha . mase tu , form 4 and form 5 je .
dye ade ddok belakang kerusi yana .
pastu naik naik je bus dye jerit "sape ade twitter bak !"
"AKU NAK FOLLOW!" yana ape lagi , jerit ah balik .
"FOLLOW AKU ! @YANANDUT !" ahhahahhaha .
padahal belakng yana je . pastu dua dua gelak .
yana pandang belakang then dye mintak twitter yana .
yana pon bagi je lah . mase tu dye ejek yana .
"tung ah iPhone" padahal dye tak sedar dye pon pakai
iphone gak mase tu -.-
nmpak tak mainan dye ? hahaaha .

tapi mase tu due due kawan mcm biasa .
until dah nak baliktu , dye wechat yana .
dye crite maslah dye dgan ex dye . mcm mcm dye crite .
pastu , dah balik sekola , esok lepastu yana buat biasa je lah .
bile jumpe je yana hey hey dye . bile tak jumpe buat pe nak hey kan
hahahha . yana tak ingat bile ntah kitroang start hari hari wechat .
wechat pon mcm biasa je lah .
smpai satu hari hari tu dye ckap dye suka yana .
yana terdiam . yana ckap dgan dye yana dah ade .
dye ckap dye tahu , thats why dye just ckap je .
sebab smpai bile kan dye diam . faham kan maksod dye ?
yana diam , yana ckp kite elok kalau kawan .
sebab bile yana dah anggap kawan , kawan je lah .
dye pon mcm apyt , terima je . tapi yana BFF+CRUSH dye .
hahahha . smpai lah skrang .
tiap tiap hari kitorang lepas sekola lepak mamak .
ahahah . crite pasal yana , crite pasal dye .
mcm mcm lah .

dye siap ckap "you kalau diam , tak ceria" hahahha .
sebab kalau kitorang lepak je , mesti yana yang bercerita .
beselah , joyah kan . hahahahha . mcm mcm nak crite .
tu lah , ni lah . smpai dye confort dgan yana .
smpai dye boleh terima yana as his BFF . heehe .
yana perangai takde nak cover cover punye .
mmg tak senonoh lah kan . hahaah . jangan ckp.
dye pon okayy je . terima je buruk yana .
yana pon okayy . heheh .
haritu yana exam math , yana suh dye ajar .
best sngat . ni , dye jual iphone dye .
dye pakai phone samsung apen ntah .
dye tak donwload wechat so , kitorang more in texting .

haritu dye trial yana hari hari suh dye bangun pukul 3 .
sebab suh dye study . lepas study tu yana suh dye buat solat hajat .
haritu dye ckp perut dye buat hal , satu hari meragam .
mase tu pulak mase trial math . dye punye sedih tu , mcm ape je .
hahaha . klaka je . yela , org pandai math kan . mesti pasrah pnye .
dye tak smpat jawab brape soalan ntah sebab perut mragam .
asyik asyik gi tandas . kesian dye . yana pon rede kan dye .
dye BFF yana yang terima yana punye gila gila .
walaupon dye bukan jenis yang gila gile mcm apyt and faiz ,
tapi dye trima and dye tak malu pon lepak dgan yana .
hahaha . dye jenis yang lembut je dgan perempuan .
mcm apyt kan ? cume apyt gile gile sekali . dye tak .
pape masalah yana , yana crite kat dye .
dye bagi advise , dye try to make me happy .
yana harap dye selesa dgan yana mcm mane yana
selesa dgan dye . amin . hehehe .
harap kitorang still kawan walaupon dye nnti
kena smbung belaja kat jerman :'(
doakan kitorang BFF smpai mati .


kalau faiz dye suka buat yana lupekan masalh tu
+ jadikan yana gile gile balik . itu faiz .
kalau apyt pulak , dye suke advise + buat yana jadi gila gila balik .
haaaa , itu apyt .
dani ni pulak jenis yang bagi bagi advise bnyak bnyak +
buat i lupekan ape yag jadi .
so , dorag bertiga mmg ade kelebihan masing masing .
same perangai . tu susah kalau tiga tiga takde .
last said , yana harap sngat dorang bertiga kawan yana smpai
yana dah mati senang crite . hurmm . yana harap sngat sngat .
izzati dah mmg smpai mati . dah 13tahun kawan dgan zati .
harap smpai mati . hehe . apyt 4tahun , faiz 7bulan setengah .
dani 4bulan setengah . harap berkekalan lah .
insyaallah . amin :')
#LOVE ALL OF THEM SO MUCH :*

sicerinly,me .
-yanandut.xoxo-



Older Post | Newer Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo