sedarkah kite ?
Wednesday, 17 July 2013 at 06:00
0 Comment's'


assalamualaikum . hye korang .
nak tanye something dekat korang .
ape perasaan korang bile someone , cakap kat korang .
yang korang "TERUK" . but they dont even know your story .
kenape manusia suke menjudge orang lain ?
tanpe tengok diri dorang sendiri ?
sedarkah diri mereka lagi busuk dari binatag ?

setiap orang ade kisah silam .
depends on dorang punye kisah .
ade yang hitam , ade yang puteh . ade jugak berwarna warni .
disebalik semua kisah silam , yang puteh boleh jadi hitam .
yang hitam boleh jadi puteh . dan yang berwarna warni ?
depends on dorang nak plih untuk jadi puteh atau hitam .
atau mungkin akan terus berwarna warni ?

kite takboleh sesuka hati menjudge org .
sedangkan kite pon ade kisah silam . yang silam .
sukar untuk diluahkan , sukar untuk ditunjukkan .
tapi kenape orang lain suke judge org lain ?
sedangkan dorang pon ade kisah silam sendiri ?
perluke nak judge orang lain ? wajib ke ? harus ? sunat ?
tapi kenape ? teruk sngat ke orang lain pnye kisah silam ?
smpai dye nak judge orang lain ?

when you loved someone , they hurt you .
what you feels ? i know my past is really really sucks .
but dont , please dont judge me when you dont know my story !
im begging you . dont judge a book by its cover easily .
everyone make mistakes . and they try to be the best .
they try to be perfect as perfect as they can .
but why , and why people keep judging other people ?
W.H.Y ?

and ape pulak perasaan kalau seseorang tu hilang ,
hilang kasih sayang dye dekat kite ?
mcam mane pulak ? hows it feels ?
bile seseorang tu hilang perhatian pade kite ?
adekah kite pon akan hilang kasih sayang pade dye jugak ?
kenape perlu bosan bile seseorang sayang pade kite ?
dan kenapa perlu curang demi orang yang tak sayang kte ?

peliks aneh tapi benar . biar lah semua tu berlaku .
selagi boleh bersabar , kite hanya mampu bersabar .
tanpe mengeluh , tanpa berkata ape ape .
yang mampu hanyalah bersabar .
itu lah kelebihan orang yang kuat kan ? bersabar .
dan terus bersabar . smpai lah dye mati .
baru lah orang lain akan diam dari mencaci .
diam dari semua . diam dari berlari .
diam dari mengejar . diam dari segelanya .

tapi bile pemergian si penyabar , barulah terase kelebihannya .
kelebihan yang selama ni dye simpan .
tapi semua tu dah terlambat untuk meminta maaf .
semua tu dah terlambat . sangat lambat .
lambat untuk berbuat ape ape . lambat dari segalanya .
yang mampu hanya lah mengalirkan air mate jernih dari mata .
dan itu tak mampu megubah ape ape lagi .
semuanya ibarat nasi menjadi bubur .

umpama si pelacur ingin menjadi baik .
umpama si pencuri ingin bertaubat .
umpama si jalang ingin menjadi seperti khadijah .
ape salah mereka ? adekah mereka salah ?
salah sebab ingin bertaubat ?
mungkin , dan mungkin si pelacur dilacurkan .
kite taktahu kisah silam dye .
dan mungkin juga , si pencuri terpakse mencuri .
kite taktahu kisah silam dye .
dan mungkin , si jalang dirogol .
dan kite taktahu kisah silam dye .

jangan membuat andaian kalau kite taktahu kenapa .
jangan terlalu mudah percaya sesuatu dgan cume sekali pndang .
fikir kan . mungkin si baik boleh bertuka menjadi jahat .
dan mungkin si jahat boleh bertuka menjadi baik .
dngan satu garisan halus , semua boleh terlerai tanpa dijangka .
sekian , yang terluka tapi masih boleh tersenyum .
~yanandut~



Older Post | Newer Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo