She's Broken
Friday, 2 November 2012 at 07:33
0 Comment's'


pernah dengar takk ade satu ayat ni , dye cakap "SHE'S BROKEN BECAUSE SHE'S BELIEVED"
pernah ? haha . mesti pernah kan ? kan ? kan ?
itu lah yana . yana sedih ouh and sentap dngar ayat tu .
yana TERLALU percaye yang 5 perkataan tu wujud and yana ingat bende tu boleh buat yana happy .
tapi tak . lepas satu , satu lagi masalah muncul . entah lah . rase nak bunuh jea diri ni .
yana geram lah . asal eh ? Allah betol betol nak uji yana ke ?

first , yana ckap kat korang , yana pnye hati ni . mcm ape jea retak dye .
retak , stapler , retak balik , stapler balik . mcm tu . korang bayangkan kace jea .
mcm tu lah . korang ambik kace tu , pastu korang hentak . pastu korang stapler .
bnyak bnyak bnyak kali korang buat tauu . jgn lupe buat ape yana suh .
baru lah korang tahu kenape yana cakp mcm ni , and barulah korang tahu betape lukenye yana .
selame ni yana diam . yana diam , mampu ketawa , mampu tersenyum .
mampu buat orang lain ketawa , gembira . tapi yana ?

hahaha . penat ouh buat mcm tu bnyak bnyak bnyak kali .
penat sngat sngat sngat . hurmm . yana ingat dgan kehadiran dye dlam hidup yana .
boleh buat yana happy . boleh tolong yana jadi lebih baik . lebih solehah .
tapi sebaliknye . yana kena tipu . sebab ape ?
dalam status dye yana ingat dye baik . tapi yana salah . salah semua pasal dye .
malam malam OTP dgan dye , dye nak satu . dye nak yana layan dye .
lepas tu ? hahaha . lalu si bodoh pon percaya . kan ?
entah lah . korang pandai lah fikir ape yang yana cakap ni . yana taknak burukkan blog yana .
and yana taknak jatuhkan aib dye . berdosa . ramai pulak tu yang bace blog yana ni .
so , korang fikir lah ye . yana bukan nak ckap pe . yana nak cari seorang yang boleh tolong yana .
tolong ape ? tolong didik yana pasal agama , pasal kebaikan . bukan sebaliknye .
mmg Allah nak uji yana .

and lagi satu . KAWAN . ape maksod semua tu eh ? yana pelik .
lepas sorang , sorang buat yana macm ni . haih . yana pelik sngat sngat sngat .
ape salah yana smpai korang nak buat yana mcm ni ? bagitahu sikit ?
ape yang yana dah buat . tolong bagitahu supaya yana dpat ubah diri yana slow slow .
insyaAllah . yana mampu . yana try jadi yg terbaik . YANA TRY ! bukan yana tak try.
yana mencuba walau rmai yg hasut yana . tapi masih tak boleh . masih tak berjaya .
yana pelik dgan diri yana . yana selalu menanges HARI HARI pasal org yang takpernah fikir pasal yana .
and tak pernah syang yana mcm mane yana sayang dye . PELIK !

yana rase DIPERGUNAKAN . sebab ape ? hahahahahhahahahah .
tanye diri sendri ye kak . yana takkan sebut name dye . yana takkan bukak aib seseorang .
sebab yana taknak org lain buat kat yana balik . so , better diam . tapi yana nak bagitahu ,
yana TERSANGAT kecik hati dgan perangai dye . kau nak gunakan aku ckp jea weyy .
aku tak kesah . TOLONG HARGAI AKU DALAM MASE SETAHUN NI . please .
tapi kau ? kau tahu tak aku syg kau mcm ape ? sikit sikit kau . sikit sikit kau .
tapi since kau dah baik dgan pompan tu , kau berubah .
kalau dulu kau pakai tudung . kenape sekrang kau dah bukak ?
kalau dulu kau minat belaja , kenape sekrang tak ?
kalau dulu kau dah kurang masalah dsiplin , kenape skrang ade balik ?
YA ALLAH . sumpah aku sentap dgan prangai kau .
KALAU DULU KAU DENGAN AKU , TAPI SEKRANG KENAPE DENGAN DYE !?
ape salah aku kat kau wey ? tolong bagitahu . aku syg kau lebih dari pakwe aku tahu ?
kau BFF aku yg terbaik . tapi since dye ade , ya Allah . hanya Allah tahu hati aku mcm mane .

kau ape ape skrang dgan dye . mane ade dgan aku dah . all your secret share dgan dye jea .
bile aku share dgan org lain , kau marah . aku tahu kau syg dye lebih dari aku .
tapi TOLONG . tolong hargai aku dalam mase setahun ni ? aku terseksa tengok korang ,
tengok korang depan aku . ddok same same . ape ape kau cari dye dulu dari aku .
MACAM TU KE KAWAN ATAU SAHABAT ?
susah cari aku , senang cari dye ? mcm tu ? Allah . sabarnye aku dngan kau weyy .

*sorry , takde mood nak teruskan . air mate dah trun . assalamualaikum*



APE SALAH YANA ? 

Older Post | Newer Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo