Berubah
Tuesday, 3 April 2012 at 05:44
0 Comment's'



yana mimpi , yana nak seorang lelaki , yg dpat membimbing yana .
ke arah kebaikan . dan ke arah yg diredhai allah .
tolong yana ? yana tahu , yana lemah . yana tak selayak sape sape .
tapi yana nak berubah . yana hanya perlu dibimbing dan dijaga .
yana nak org bimbing yana betol betol .
yana nak berubah . yana nak berubah . yana nak berubah .

tolong yana . yana tak sanggup . yana nak dekat dan sentiasa nak rapat dgan allah .
yana nak org tolong insafkan yana . sebab yana tahu , yana tak boleh buad sendirian .
maafkan yana . yana bukan tak bersyukur , tapi yana hanya nak org yg lagi baek .
org yg boleh ajar yana . org yg alim dan soleh .
yana yakin , yana boleh dpat . tapi kalau yakin dan tanpa izin daripadaNYA ?
tak guna jugak kan ?
yana nak allah bukakan hati dan berikan yana hidayah . tolong lah .

yana nak berubah .please . someone , help me . tolong tolong tolong .
my friends said , mmg banyak cabaran yg kena tempuh kalau niat kita baek .
tapi , yana cume nak biase kan pakai tudung , solat nak lengkapkan 5 waktu .
tapi nape tak boleh ?!
sometimes , yana pike , sombongnye yana dgan allah .
sedangkan allah selalu lindungi yana , jaga yana .
maafkan dosa dosa yana . makbul kan pe yg yana nak .
tapi nape yana sngat sombong dgan DIA ?

yana malu . yana malu dgan allah . yana just nak allah bukakan pintu hati yana .
and kirimkan seorang . hanya seorang yg boleh bimbingkan yana .
yana berharap . tolong lahh . tapi , ade betol jugak pe kawan yana ckp .

"Jika benar ingin mencari perubahan, mulahlah dgn tuhan. Mintalah Dia utuskan seseorg yg sudi membimbing. Takut jika tersalah org, pembimbing mengambil kesempatan atas kelemahan yg kita ada dan bukannya membetulkan kelemahan. InsyaAllah, jika niat kita keranaNya pasti Allah akan menolong. Berdoa sahajalah :)"
"Biasalah, untk mendekatiNya bukanlah mudah. Mulalah dgn skit2, biar istiqamah atau consistant daripada berubah keseluruhan tapi tidak berterusan. Jaga 5 waktu dahulu, barulah mula dgn laen2. Take time, Allah tahu niat kamu untk berubah :)"
dea ckp mcm tuh . yana taktahu nak balas pe . sebab yana tahu , yana sangat lemah .
sebab tuh yana mintak , seorang untok bimbing yana dulu .
yana tak boleh nak bimbing diri yana sendiri . yana tersangat lemah .
maafkan yana . yana tak sempurna . syaitan sentiasa ade untok menyesatkan jalan hamba allah .
same mcm yana . yana nak sangat berubah . tapi i can`t .
hanya allah yg tahu hati yana sekarang . bertapa sedihnya yana .
biarlah . hanya allah yg mampu membantu . dan hanya allah yg tahu niat yana .
yana betol betol nak berubah . maafkan yana lagi sekali .
yana tak sempurna .

"ya allah , hanya engkau yg mampu membantu hamba mu yg lemah ini . kuatkan lah iman aku . kuatkan lahh aku daripada hasutan syaitan . aku hanya hambamu yg lemah . maafkan kesalahan aku ya allah . bimbinglah aku kejalan yg diredhai oleh engkau ya allah . berikan lah seorang hamba engkau yg boleh membantu aku kejalan kebenaran . ampunkan dosa dosa aku ya allah . bertapa sombongnya aku terhadap engkau ya allah . maafkan aku ."


Older Post | Newer Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo