Try To Be The Best
Thursday, 12 January 2012 at 04:42
0 Comment's'



hurm . sedih sangat . yana try sedaya upaya yana untok jadi yg terbaik .
tapi yana tak sebaik and tak terbaek dea . hurm .
yana just nak deorang tahu , yang YANA TAK SALAH !
allah tahu kebenaran . allah tahu kejahatan .
and allah tahu mane satu betul , mane satu salah .
kau tuduh aku , sebab kau suke and TERGILA GILA kan FATIHA !
kan ? betol kan ? sebab tuh kau tak salah kan dea .
kau salah kan aku . aku jugak yg burok . aku jugak kotor .
KAN !!!???

weyy , yana nak ckp . cube pike . kalau yana salah , nape korang tak ungkit pasal bnde tuh ?
kalau yana salah , nape korang tak cakap pon yg yana buad ?
kalau yana salah , nape korang babit kan bende laen ?
nmpak sngat yana tak slah kan ? KORANG TAK DE BUKTI !
korang tak de bukti nak cakap yg YANA SALAH !
FAHAM ?!
TAK ADE BUKTI !!!! and TAK ADE SAKSI !
sorry , yana bukan mcm korang , bukk FB org , bukk BLOG org .
semata mate , STALK org mcm babi ! and semate mate untok cari kesalahn orag laen !

kalau seseorang yg KUAT agama and KUAT iman .
SOLAT TAK PERNAH TINGGAL . dea ade otak untok pike .
yg mane betol and yg mane salah . tak kesah lah anak ke , adek ke .
same jea . manusia dicipta , untok bersikap adil dan same .
takde kurang , takde lebih . SEMUA SAMA .
kalau dosa korang , yana maafkan setiap malam before tido .
apatah kalau dosa yana ? yana TAK PERNAH sesekali maki org yg yana sayang !
TAK PERNAH ! except kalau kau balak aku ! faham  ?
kalau blog nih , korang nak cari pasal dgan family yana .
better you all STAY AWAY FROM MY FAMILY !

family yana tak perlu kan family korang .
yana bukan nak ckp pe . family yana bile susah , try untok bngkit balek .
family korang ? TAK MENGENANG JASA !
sesungguhnye , allah melarang umatnye lari dari membayar hutang !
yana mmg marah kalau korang usik family yana .
kalau korang usik yana , tak pe . yana faham . ini antara YANA AND KORANG !
kalau korang usik ummi yana yg tak bersalah , korang salah !
salah sngat ! kalau korang nk ckp yana PREMPUAN SUNDAL , ckp !
tapi , dekat akhirat , kita akan tahu . sape perempuan sundal yg sebenar !
kalau setakat pakai tudung , alim alim . tapi tak solat .
tak puase . tidik sane sini . colour rambut . allah trime kaa ?

yana bukan nak jadi baek . tapi yana marah kalau korang kutok family yana .
yana marah kalau korang memalukan family yana .
kalau korang nak tampar yana ? TAMPAR !
kalau korang nak tendang yana ? TENDANG !
kalau korang nak belasah yana ? BELASAH !
tapi yana yakin . allah maha adil . Dea akan tunjukkan yg sape salah and sape betol .
sape yg buad crite betol and sape buad FITNAH !

setiap malam yana nanges . yana mohon , allah ampunkan dosa korang .
yana maafkan korang . tapi ? korang lagi kutok yana ?
takpe . yana tahu , dulu yana terok . dulu yana jahat . dulu jugak yana kurang ajar .
tapi sekarang yana TRY untok jadi yg terbaik .
TRY untok jadi anak yg solehah .
TRY untok jadi org yg beriman . solat 5 waktu .
TRY untok pakai tudung seikhlas hati .
insyaallah .

yana rindukan korang . yana rindu kan masakan dea .
yana rindukan gelak ketawe same same .
yana rindukan SEMUA ! hurmm . yana tahu , SETIAP MANUSIA TAK SEMPURNA .
and SETIAP MANUSIA MELAKUKAN KESALAHAN .
allah boley ampunkan dosa umat dea yg derhaka pada dea .
tapi , nape korang tak boleh maaf kan yana ?
sedang kan yana boleh maaf kan DEA ?
hurm . bia lahh . yana bukan nak menagih simpati .
orang kalau dah bnci , dea akan bnci selamenye . bia allah jea yg lembutkan .
insyaallah :')

harap maafkan dosa yana . halalkan segala makan minum yana . 


Older Post | Newer Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo