Mimpi Yang Sangat Bermakna . Alhamdullilah :)
Friday, 13 January 2012 at 02:06
0 Comment's'

yana dapat mimpi yang sangat BEST and INDAH :)
sumpah yana TAK AKAN PERNAH LUPA mimpi nihh .
nak yana crite ? allaaa , maluu ~
k , k . yana crite kayy ? tadi , yana tertido kejap .
sebab terlalu penat . baru balek sekola kan ? penat lah .
dah lah jalan kaki separuh jalan tadi . hoho . pastuh , yana penat , yana tido kejap .
pastuh yana dpat mimpi yg yana syukor yana dapat .
TERSANGAT INDAH . ALHAMDULILLAH .
mimpi dea mcm nih :

yana tak brape ingat start mimpi tuh mcm ne . tapi yana ingat bab dah nak kiamat kot .
something like that jugak lah . yana tak sure , tapi time tuh semuaorang cari tempat teduh .
time tuh , ummi and ayah yana dah takde . so , yana sempat ambik LORENZO
yana and masokkan dlam kete yana . and yana sempat ajak org peminta sedekah
naek sekali kete tuh . pastuh yana tak engat lagi yg yana bawak ke tak kete tuh .
yg pasti , tibe tibe yana terjatuh dari langit . yana jatuh lembut sngat .
seumpama allah tolong yana dari jatuh ke bumi . yana tak brape ingat nape yana smpai ke langit .
yg yana ingat yana jatuh tuh , lembut jea . pastuh , time tuh allah turunkan hujan batu berapi .
semuaorang nanges nanges cari tempat untuk berlindung . yana ddok kat tengah tengah ,
tapi satu pon batu berapi tuh tak kena yana . tibe tibe jadi hujan biase yg sngat lebat .
pastuh yana nmpak ade tulisan ALLAHU AKBAR . besar dekat awan .
pastuh yg paling besar , ade tulisan dea tules ALLAH !
dalam jawi lah . yana tersentuh sngat time tuh . pastuh awan yg kecik kecik ,
datang kat yana , awan tuh bertulis ALLAHU AKBAR kot . lupe .
pastuh yang paling indah , yana dpat pgang awan yg tules ALLAHU AKBAR tadi tuh .
bertape seronoknye yana . alhamdulillah sngat sngat .
time tuh jugak , yana menanges sngat sngat . yana berdoa supaya allah ampunkan dosa yana .
lebih kurang mcm nih . tapi bukan mcm nih . lagi cantek yana nampak .



pastuh , yana taktahu , mcm ne boleh terjage . tapi , pas terjage . yana nanges .
yana terharu . alhamdulillah yana dpat mimpi indah mcm tuh .
dlam mimpi tuh , yana selamat kan ramai peminta sedekah .
yana taktahu , yana bukan lah nak puji atau bangga diri .
yana sedih , bila yana gi jalan jalan , nmpak peminta sedekah .
yana akan try dpat kan duet untok bagi deorang . sesungguhnya , allah maha adil .
kalau kite bagi separuh harta kite pada org yg memerlukan , kita akan dpat yg LAGI BANYAK .
tapi kita bukan mengharap harta tuh banyak . bukan . kita bagi sedekah bia lah ikhlas .
alhamdulillah , kita dpat harta yg lagi bnyak dgan ikhlas jugak :)

hidup itu ujian . sape sape yg ade bnyak ujian , sabar lah ye ? sesungguhnye , allah sngat syg kite kalau allah bagi ujian yg bnyak :)


Older Post | Newer Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo