❤️❤️ Wedding Planning ❤️❤️
Wednesday, 8 June 2016 at 02:16
0 Comment's'
Holla gais. Assalamualaikum w.h.t.
okayyyyyy. memandangkan puasa dah pon datang,
i think im gonna write about my planning.
my wedding planning.
sebab haritu ingat nak update pasal maknan.
iolls belajar memasak. hahaha. tapi taknak lah.
iolls nak update pasal iolls punye planning kawin.

yeayy. pejam celik pejam celik. lagi 4 BULAN SAHAJA.
wehhh. ni tak kelakar rasenya. and tunang?
1 BULAN SETENGAH SAHAJA LAGI.
okayy, kite cerita pasal tunang.
firstly, lepas je merisik haritu, kitorang terus nak book dewan.
and yup, dah ade tarikh kawin kitorang.
sebab mcm dlam perincangan merisik, kena ade dewan bru tarikh.
so dewan ni free 15/10(sabtu) dgan 23/10(ahad)
ayah taksuke hari sabtu sbab jem teruk babi. hahhaha.
dewan yg kitorang dpat ni paling besar area Ampang. rezeki kitorng.
dpat pulak tu. heheh. alhamdulillah sngat.
dewan tu dekat DEWAN MPAJ PANDAN INDAH, AMPANG.
so dekat dgan rumah dye and yana. kira mcm tengah tengah jugak lah.
okayy dewan? DONE!!! ✔️

(ni dewan tu. DEWAN PERBANDARAN MPAJ PANDAN INDAH.
besau giloe. hahaha)


next, baju sanding. I WANNA BE LIKE PRINCESS!!!
so, i decide nak pakai dress kembang ala cinderella tu.
DAPAT WEH!!!! hihi. alhamdulillah. murah gilos.
ithough nak sewa dlam beribu, kedai yang yana dpat ni,
tak smpai 500 pon. hahaha. rm400 je:)
WORTH IT SO MUCHHHHH. lawas gilossss.
update gambar sikit? NO WAY. nak tngok, datang majlis iolls. hihi.
and baju sanding my baby, dye nak beli sendiri.
kitorang punye wedding ala ala english style.
so dye kena pakai kot. guess what colour? WHITE.
huhu. like seriously haritu dye pakai, ya Allah. melting.
hahaha. takboleh upload gambar. tnggu kawin. sabar yana sabau. ahaha
so, baju sanding? DONE!!!!! ✔️✔️

(baju sanding yana lebih kurang mcm ni. heheh. 
nak tngok, tngok time sanding nnti :))


pelamin, hahaha. okayy, biasa pelamin ni yang leceh sikit.
sebab? sebabnye is pelamin akan ambik dgan catering sekali.
kalau ambik pelamin sahaja mmg mahal bak hang. dalam 3k keatas.
so, yana cari punye cari punye cari.
orang tua tua ckap, rezeki. jumpe yang 1k punye je. tapi lawa nak mati.
mmg WORTH IT. like seriously.
yana pelamin yana ingat nak buat tirai je. taknak bunga bunga.
SEMAK. and TOO TYPICAL. kemon lah, ni yana lah.
i love to be SO WAY different from others.
so i decide nak design sendiri my own pelamin. heheh.
and dye setuju!!! you know what is the best thing about our pelamin?
dye bagi sekali
- walkaway 6 stands with flowers
- pintu gerbang
- set renjis
- kerusi asing asing and GOLD COLOUR
- red carpet
know what? semua tu FREEEEEEEEEE.
yup. FREE weh!!! hahahaha
yana siap design lagi ckap yana nak pelamin yana gelap sikit sebab
pengantin pakai putih. so dye setuju. thats why kitorang punye kerusi,
warna gold. hihihi. bagi kontra dgan pengantin and bagi warna pengantin naik.
so, pelamin? also DONE+PUAS HATI!! ✔️✔️✔️



okayy next, catering. okayyyy. ni susah sikit nak explain.
tapi yana boleh ckap, orang nak kawin ni rezeki luas,
Allah permudahkan segala urusan kitorang. nak tahu tak?
catering kitorang dpat ni on 13k SAHAJA.
MANE NAK CARI WEH!
sekarang ni, almost lah catering sekrang paling murah pon,
dekat RM10 seorang. kalau RM10x1000?
mahu dekat 10k? yana punye jemputan dgan dye dah 1500 orang.
so, tak ke RM10x1500=15k.
tu baru kira lauk kosong. belum termasuk ade yang catering asing asing
dgan kerusi meja. haaa. lagi dgan lauk pengantin lagi.
dekat 15k+++ lah jugak. so alhamdulillah. rezeki nak kawin lagi.
RM13k
- kerusi meja jumlah mcm dlam dewan sebab dewan tu PALING besau
area ampang ni. so boleh masuk 48meja bulat
- meja extra untuk DJ
- lapik meja 2 warna
- teh tarik
- meja extra untuk hadiah&kek pengantin
- kanopi 3 khemah
- kek pengantin 3 tingkat
and yup, semua tu FREEEEEE.  alhamdulillah. hehe. suke sngat.
sooooo, catering? DONEEEEEEEEEEE !!! ✔️✔️✔️✔️



yeay. so main semua dah settle.
KAD KAHWIN+DOORGIFT(uyun) ✔️
PHOTOGRAPHER(cikgu photographer yana) ✔️
MAKE-UP PENGANTIN(kawan yana) ✔️
PA SISTEM/DJ(kawan ayah) ✔️
KEK KAHWIN+BUNGA TANGAN(kak wani sponser)
CENDOL+AISKRIM(ayah sponser)
ape semua tu, semua tu pon alhamdulillah DONE jugak!
hehe. rezeki nak kawin. semua dapat murah dan ade yang
nak sponser. alhamdulillah sngat. syukur.
so secara keseluruhan? WEDDING? DONE TOO!!! :) ✔️✔️✔️✔️✔️

and now, tunang. oh god. yana buat list, no need to worries sngat.
tunang ni simple je. and sikit je.
takde ape pon nak buat sngat. HANTARAN je penting.
so, yang ade :
- HANTARAN BERTUNANG
    =lelaki:           -cincin
                           -creampuff
                           -kain nikah ✔️
                           -kek
                           -coklat
     =perempuan: -kain nikah ✔️
                           -kek
                           -coklat
                           -creampuff
                           -cheesetart
                           -muffin
                           -cupcake
- PELAMIN BERTUNANG ✔️
- BAJU BERTUNANG
     =lelaki ✔️
     =perempuan ✔️
- PHOTOGRAPHER (kawan study yana) ✔️
- MAKE-UP TUNANG (kawan yana jugak) ✔️

(ni tak termasuk ade bantal and spotlight and and bunga extra.
HARGA DYE MURAH GILE!!!!
yana suke sebab simple tapi lawa)

(ni yana beli online dari Jakarta. mmg MURAH GILE.
dan dah smpai dah pon. heheh :)
tema tunang kitorang warna pink. so dye pon kena pakai pink)


so, sekarang ni, hampir keseluruhanNya dah nak abes :)
dah semua ALMOST DONE.
actually HIV pon dah jugak hartu and both are NEGATIVE! alhamdulillah.
tinggal, berurusan dengan JAIS dan settlekan hal KADI sebab nak nikah kat
tmpat lain. hehe. (masjid nikah akan diberitahu kemudian)
dgan saksi ape semua tu, settel dah. pastu... KAWIN. yabedabeduuu.
hahahaahha. okayy, now, tunggu lah update untuk yang akan datang.
for sure pasal kawin jugak. jangan risau. no more heart broken or else.
just wedding, wedding and wedding.
mintak mintak semuanya dipermudahkan oleh-Nya. Amin Ya Rabb ❤️❤️❤️

Semoga semuanya dipermudahkan segala urusan kami untuk menuju ke jalan yang halal dan baik dan juga diredhaiNya, dan juga semoga dipermurahkan rezeki kami berdua NurLiyana Binti Mohd Ali Akbar & Mohamed Shafiq Bin Shafie. InsyaAllah.
Amin Amin Amin Ya Rabbal A'lamin 
 ❤️

Older Post
Disclaimer

Status Today^^
19TEEN and LIMITED EDITION♥♥♥

Allah is the reason why even in pain I smile. In confusion I understand. In betrayal I trust. And in fear I continue to fight. I won't just give up easily and won't give in. Welcome to my blog . Yanandut, 19TEEN 2016.

Navigations

Dairy Ms.Bossie Tutorial

Im a NIKON




ME AND FOREVER ME





Credit


Template : BLOGGIE TWITTER FACEBOOKERS

Others : xoxo